TROR DU DET FINNS NÅGRA ABSOLUTA SANNINGAR?

TROR DU ATT det finns några absoluta sanningar? Det ska vi prata lite mer om alldeles strax, men först en syntolkning från pinterest-bilden här ovanför:

Det beklagliga med sanningen

är att lögnen ibland verkar

mer sannfärdig.

+ Carl Erik Soya

Sanning är ett relativt begrepp. I alla fall om du frågar mig. Det kanske är så att det finns absoluta sanningar i matematikens – eller måhända i mina föräldrars – värld, men för oss vanliga dödliga syndare är sanningen oftast subjektiv.

Syskon som växer upp tillsammans har till exempel inte nödvändigtvis samma bild av sin barndom. Det betyder inte att någon har fel. Att någon ljuger. En människas minnesbild av ett händelseförlopp är alltid sann ur just den människans perspektiv.

Den här bloggen är min sanning. Den handlar om mitt liv, de val jag gjort och de konsekvenser de fört med sig. Den som aldrig vågar åka vilse får inte se särskilt mycket. Jag har sett massor! Och jag har många minnen från mina resor.

Hugg dig en stubbe och slå dig ner här vid lägerelden så kanske du får höra en och annan sanning mellan sångerna och gitarrplinket.

Pussåkram,

//Evalena 🖤🏴‍☠️

© Evalena Styf, 2009

PSSST!

      1. Den här texten publicerades först i januari 2009 på gratisbloggen Argbiggan.
      2. Jag är himla glad att du tittade in! Hoppas vi ses igen snart,😉

är det färdigläst? JAHA, VAD SKA VI HITTA PÅ DÅ DÅ?

Evalena Styf profilbild
EVALENA STYF
M/S Resilience

Efter 25 år som anonym amatörbloggare på olika plattformar startade Evalena Styf bloggen Hello, Kära Gamla Sverige. Här skriver hon framför allt om personlig och och yrkesmässig utveckling; om att våga satsa på sina drömmar; och om hur man tar sig vidare i livet när allt känns hopplöst.

Ambitionen är att bloggen ska vara en källa till inspiration, motivation, livslust och glädje. Genom att varva historier baserade på sitt yrkeskunnande och sin livserfarenhet närmar sig Evalena även svårare ämnen som funkisfenomen, utanförskap, samhällsnormer, psykisk & fysisk (o)hälsa, identitet, kreativitet, nördighet, livsglädje och dödslängtan.

OM DU VILL PRATA LITE:

Kom och säg hej!

I bloggen berättar jag en hel del om mig själv och mitt liv, men jag vill gärna lära känna dig också. Berätta gärna vad du tycker om det jag skriver, samt vad du vill se eller höra mer om. 

Hoppa in i kommentarsfältet här nedanför och berätta något om dig själv. Vill du inte att din kommentar ska synas, så inleder du meddelandet med att skriva ANONYM. Då vet jag att det är privat och det du skriver stannar mellan oss.

OM DU VILL HJÄLPA TILL:

Jag har amatörbloggat i lite drygt 25 år och jag har lärt mig en himla massa genom åren. Till exempel att en av de vanligaste frågorna jag får från läsare är om de kan hjälpa till på något sätt.

Som blivande proffsbloggare tar jag mer än gärna emot all hjälp jag kan få, och det jag behöver mest av allt just nu är hjälp att utvidga min läsekrets. Jag vet att det kan vara svårt att få läsare att följa med från gratisportalerna till en privat domän, men med din hjälp kanske vi kan locka hit tillräckligt många för att google och de andra sökmotorerna ska börja känna igen mig.

Om du läser, delar, gillar, kommenterar, följer och prenumererar blir jag galet glad och tacksam. Då jobbar jag bättre och det blir många fler blogginlägg skrivna. Bra va? =)