ORDET PUNKTSTREJK
HAR FÅTT EN NY INNEBÖRD

ORDET PUNKTSTREJK

har fått en ny innebörd… 

Jag skriver den här bloggen på en engelsk dator och har således inga å, ä eller ö på mitt tangentbord. Jag skriver normalt mina mail till familj och vänner med a och o och litar på att de kan dechiffrera mina ord.

Här på bloggen tänkte jag att jag skulle öka läsbarheten, och visa lite mer omtanke om mina eventuella läsare, genom att klistra in åäö där de saknas. Mycket klistrande blir det och ordet punktstrejk har just fått en helt ny innebörd.

För den händelse jag skulle råka missa att byta ut ett eller annat a/o mot å/ä/ö ber jag allra ödmjukast om ursäkt. Jag ar bara nastan perfekt, sa misstag ar dessvarre oundvikliga… =)

På tal om misstag…

Jag tror knappast att jag skulle kalla det ett misstag om du bestämde dig för att hänga med mig över till nästa blogginlägg. Haka på vettja så tjötar vi vidare där…

Morsning korsning!

//Evalena 🖤🏴‍☠️

© Evalena Styf, 2009

PSSST!
   1. Den här texten publicerades först i januari 2009 på gratisbloggen Argbiggan.
   2. Sedan jag skrev det här inlägget (för 11 år sedan) har det gått framåt, och nu kan jag hoppa mellan svenska och engelska på tangentbordet med ett enkelt snabbkommando. Klipp-och-klistra är nu ett minne blott, men du kan vara lugn – jag gör misstag så det räcker ändå…
   3. Kul att du kom förbi! Hoppas vi ses snart igen. 😉

ÄR DET FÄRDIGLÄST? JAHA, VAD SKA VI HITTA PÅ DÅ DÅ?

Evalena Styf profilbild
EVALENA STYF
M/S Resilience

Efter 25 år som anonym amatörbloggare på olika plattformar startade Evalena Styf bloggen Hello, Kära Gamla Sverige. Här skriver hon framför allt om personlig och och yrkesmässig utveckling; om att våga satsa på sina drömmar; och om hur man tar sig vidare i livet när allt känns hopplöst.

Ambitionen är att bloggen ska vara en källa till inspiration, motivation, livslust och glädje. Genom att varva historier baserade på sitt yrkeskunnande och sin livserfarenhet närmar sig Evalena även svårare ämnen som funkisfenomen, utanförskap, samhällsnormer, psykisk & fysisk (o)hälsa, identitet, kreativitet, nördighet, livsglädje och dödslängtan.

VILL DU PRATA LITE?

I bloggen berättar jag en hel del om mig själv och mitt liv, men jag vill gärna lära känna dig. Berätta gärna vad du tycker om det jag skriver, samt vad du vill se eller höra mer om. 

Dagens fråga är kort och gott:

    1. Har du gjort något dråpligt misstag du vill roa oss med?

Hoppa in i kommentarsfältet här nedanför och berätta. Vill du inte att din kommentar ska synas, så inleder du meddelandet med att skriva ANONYM. Då vet jag att meddelandet är privat och det du skriver stannar mellan oss istället för att synas på bloggen.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Jag har amatörbloggat i lite drygt 25 år och jag har lärt mig en himla massa genom åren. Till exempel att en av de vanligaste frågorna jag får från läsare är om de kan hjälpa till på något sätt.

Som blivande proffsbloggare tar jag mer än gärna emot all hjälp jag kan få, och det jag behöver mest av allt just nu är hjälp att utvidga min läsekrets. Jag vet att det kan vara svårt att få följare att följa med från gratisportalerna till en privat domän, men med din hjälp kanske vi kan locka hit tillräckligt många för att google och de andra sökmotorerna ska börja känna igen mig.

Om du läser, delar, gillar, kommenterar, följer och prenumererar blir jag galet glad och tacksam. Då jobbar jag bättre och det blir många fler blogginlägg skrivna. Bra va? =)

VILLDU DELA & GILLA?

Hur många som läser, delar, följer, gillar och kommenterar uppmärksammas av google och andra sökmotorer. Ju fler bloggen engagerar, desto högre upp i sökresultaten hamnar mina bloggar när folk letar efter något på internet. Och sånt är viktigt när man ska bli proffsbloggare.

Vill hjälpa mig att växa och nå ut till fler läsare kan du dela och gilla mina bloggar på pinterest, sociala medier och/eller i andra sammanhang. Tagga mig gärna när du gör det, så jag får möjlighet att tacka för hjälpen.

Kom ihåg att dela antingen med en länk tillbaka till min blogg (det finns knappar för det här nedanför). Använder du någon av mina texter i andra sammanhang lägger du till en källhänvisning som innehåller mitt namn, titel på blogginlägget samt var och när det publicerades.

Det kan till exempel se ut så här:

Styf, Evalena. 2020. Namn på blogginlägget. [Blogg] 1 januari. https://sv.evalenastyf.com/ÅÅÅÅ/MM/DD/namn-pa-inlagget/ (Hämtad YYYY-MM-DD).

VILL DU FÖLJA & PRENUMERERA?

Andra sätt du kan hjälpa mig att växa är att följa mig på facebook, instagram, pinterest och twitter och gilla-dela-kommentera när jag postar något nytt.

Jag har flera konton som du kan se i mitt länkträd, men när jag skriver på svenska är det Fröken Styf på facebook, Fröken Styf på instagram och Fröken Styf på twitter som gäller.

På pinterest har jag bara ett konto och där lägger jag upp en ny pin för varje nytt blogginlägg jag skriver. Men min pinterest har en hel massa spännande samlingar med allt från matlagning och hemmafixartips till resmål och språkråd. Här hittar du Evalena på pinterest.

Mitt månadsmail har inte kommit igång än, men du kan prenumerera redan nu om du vill vara säker på att inte missa något. Alla som prenumerar innan jag börjar kommer att få en liten present eller två efter att första månadsmailet skickats ut. Att börja prenumerera är enkelt – allt du behöver göra är att fylla i formen som finns här.